Over mij

Hoi, ik ben Inge van der Schee, eigenaar en oprichter van De Dappere Draak. Ik heb deze praktijk opgericht omdat ik zie hoe sommige kinderen worstelen. Met school. Met zichzelf. Met vriendjes. Met onbekende en verwarrende emoties.

Het ligt me na aan het hart dat kinderen met een veilig en sterk gevoel kunnen opgroeien. Omdat ik het belangrijk vind dat ze het leven – dat soms al ingewikkelde genoeg is – wat beter leren begrijpen. Dat zelfvertrouwen gun ik ieder kind.

Ik ben reuze nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat kinderen denken. Ik bekijk dingen van meerdere kanten om zo tot een helder en genuanceerd beeld te komen. Ik vel geen oordeel, maar bespreek de mogelijkheden voor verbetering. Voor leerlingen, ouders én professionals.

Ik ben gecertificeerd Sta Sterk Trainer bij de Stichting Omgaan met Pesten en gediplomeerd Anti-pestcoördinator aan de Academie van Media en Maatschappij. Daarnaast heb ik ook mijn propedeuse Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gehaald. Ik heb veel ervaring met het werken met kinderen. Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt bij De Kindertelefoon, ben trainer bij Vriend & Vijand geweest waar ik met jongeren onderwerpen als vooroordelen en buitensluiting aan de kaak stelde. Als journalist heb ik voor verschillende jongerenuitgaves gewerkt.

Ook ben ik opgeleid tot Schateiland Trainer©. De Schateiland Expeditie is een fantastisch en avontuurlijk spel waarbij ik met kinderen op zoek ga naar hun talenten, hun wensen, hun verlangens, eventuele struikelblokken, én naar groeipunten en oplossingen. Met dit spel komen we er spelenderwijs achter waar de kinderen super goed in zijn en hoe ze nou eigenlijk in elkaar zitten. Zelfvertrouwen begint bij zelfkennis en begrijpen wie je bent.

Daarnaast ben ik ook nog moeder van twee kinderen. Een zoon van elf en een dochter van vijf.

.