Trainingen & Workshops

Groepstraining: weerbaarheid en zelfvertrouwen

Heeft je kind moeite om mee te komen met de groep? Vindt-ie het moeilijk om voor zichzelf op te komen? Of heb je het idee dat hij soms niet weet wat hij moet zeggen of doen? Kan hij niet goed duidelijk maken wat hij wil? Vindt hij het sociale verkeer met andere kinderen (en volwassen) maar ingewikkeld? Wellicht dat een training sociale weerbaarheid en vaardigheden hem een duwtje in de goede richting kan geven!

Tijdens de Sta Sterk Training werk ik samen met je kind aan het aanleren van nieuw gedrag. Hoe kan hij reageren op anderen zonder dat hij zich daar rot bij voelt? Hoe kan hij zeggen wat hij denkt, zonder dat hij daar anderen mee voor het hoofd stoot? Hoe kan hij nee leren zeggen, zonder over iemand anders grens te gaan? Sta voor stap gaan we met allerlei situaties oefenen zodat het nieuwe gedrag steeds meer eigen wordt.

praktische info
duur: 10  bijeenkomsten van 1,5 uur
kosten:  € 349 excl. 21% BTW
plaats: op locatie in landsmeer
wanneer: op aanvraag

individuele Sta sterk Training

Ik geef bovenstaande trainingen ook individueel. Tijdens deze training komen dezelfde onderwerpen aan bod, maar kan ik naar wens inzoomen op onderwerpen als: faalangst, boosheid, omgaan met tegenslagen, zelfvertrouwen of pestproblematiek.

Voor een individuele training maak ik, afhankelijk van de hulpvraag, een aparte prijsafspraak.

praktische info
duur: vanaf 5  bijeenkomsten van 1 uur
kosten:  vanaf € 249 excl. 21% BTW
plaats: noordeinde 8a in landsmeer
wanneer: op aanvraag

training: een boost voor je zelfvertrouwen!

Tijdens deze training ga ik aan de slag met het zelfvertrouwen.  Welke gedachtes belemmeren je om je goed te voelen? Waar ben je goed in? Wat heb je nodig om steviger in je schoenen te staan? Samen spelen we rollenspelen en oefenen we met weerbaar gedrag. Wist je dat je door sterk te gaan staan je brein automatisch een stofje aanmaakt waardoor je sterker en dapperder voelt? Tot slot slaan we aan het eind van de training een plankje door. De ultieme oefening als het gaat om zelfvertrouwen, geloven in je zelf, moed, doorzettingsvermogen en wilskracht. De energie en de emoties die vrijkomen is goud waard.

workshop: weerbaarheid & social media

Tijdens deze workshop ga ik in op het thema cyberpesten. Hoe maak je jezelf weerbaar tegen al die meningen en verzoekjes via social media? En hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft online?  Wat zijn de gevaren? En wat kan er allemaal wél? Ik geef de workshop op scholen of in groepsverband buiten school. Al naar gelang kan er ook een ouderavond aan gekoppeld worden. Oók voor ouders is het belangrijk dat zij weten wat er speelt op social media en hoe je het daar vervolgens met je kinderen over kan hebben.

praktische info
duur: 1 of 2 bijeenkomsten van 1,5 uur
plaats: op school of elders in landsmeer
wanneer: op aanvraag

zomerBoo(s)tcamp voor dappere draken

Nog een paar weken en dan is het alweer zomervakantie. Na een gek schooljaar waarin we veel hebben thuisgezeten en op afstand onderwijs hebben gevolgd. In plaats van op vakantie te kunnen, zullen velen van ons gewoon thuis blijven! Hoe gaat je kind met al deze veranderingen om? Heeft het zelfvertrouwen misschien toch een beetje een knauw gekregen? Maak je je zorgen over het nieuwe schooljaar?

Schrijf je kind dan nu in voor deze stoere zomerboo(s)tcamp voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar! In deze actieve workshop (mentaal, sociaal en fysiek!) gaan we aan de slag met zelfvertrouwen en weerbaarheid. Je kind maakt kennis  met onderwerpen als: * Positief  denken * Talenten ontdekken (wie is jouw held?)* Weerbaarheid * Zelfbeeld *Sterk staan en sterk reageren * je lichaam inzetten * en als klap op de vuurpijl een explosieve uitdaging!

Praktische info

Duur: 1, 2  óf 3 dagen
wanneer: 29 en 30 juli of 5 en 7 augustus (2 dagen) of 7,8,9 juli (deze groep is vol!)
Kosten: 50, 99 of 139 euro, inclusief een lekkere lunch!
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur (bij mooi weer nemen we nog even een duik!)
Waar: Noordeinde 8A in Landsmeer
inschrijven: dedapperedraak@gmail.com of via het contactformulier

Workshop: verhalen schrijven

Is je kind gek op schrijven (of denk je dat -ie leuk zou vinden)? Loopt je kind al een tijdje met zijn ziel onder zijn arm of heb je het idee dat -ie anderzins niet lekker in zijn vel zit? Misschien is deze schrijfworkshop dan iets!
Ik heb jaren gewerkt als redacteur/ schrijver en weet hoe fijn het kan zijn om je gedachtes op papier te zetten. Kinderen gaan tijdens de workshop aan de slag met een zelfgekozen thema. In elke les werken we verder aan het verhaal totdat het verhaal helemaal klopt. Vervolgens kijken we samen naar het proces: wat heb je ervan geleerd? Tot wel inzicht ben je gekomen?
Wist je dat je met schrijven je sociale vaardigheden versterkt, door je in de situatie van je hoofdpersoon te verdiepen en zijn problemen op te lossen? Met schrijven versterk je ook je emotionele vaardigheden omdat je nadenkt over emoties, de dingen die de hoofdpersoon denkt. Ook leer je op een andere manier naar situaties te kijken. Schrijven helpt je bovendien om vervelende dingen een plekje te geven.  Last but not least: de verhalen zorgen voor een inkijkje in het levendige gedachtegoed van je kind.

praktische info
duur: 3 sessies van  1 uur
kosten:  € 149 excl. 21% BTW
plaats: op mijn kantoor in landsmeer
wanneer: op aanvraag

Online training: boost je zelfvertrouwen

Niet naar school gaan, je vriendjes niet zien, je ouders die de hele tijd op je letten, niet naar  sport kunnen… het leven van je kind ziet er ineens wel héél anders uit. En het ene kind kan daar beter mee omgaan dan het andere. Merk jij dat je kind niet zo lekker in zijn vel zit? Dat hij het toch wel lastig vindt om met deze nieuwe situatie om te gaan?
Met deze online training gaan we aan de slag met : positief blijven (hoe doe je dat?) , op een andere manier naar de situatie kijken (er zijn ook leuke dingen!), je eigen (nieuwe!) talenten te ontdekken, sterk staan én sterk denken, en bedenken we een oplossing om je minder zorgen te maken.  Na deze training begint je kind  vol goede moed aan het nieuwe schooljaar!

praktische info
duur: 5  online sessies van 1 uur
kosten:  € 179 excl. 21% BTW
plaats: thuis;-)
wanneer: op aanvraag

workshop: over de streep

Deze workshop bestaat uit één of twee bijeenkomsten waarin ik met kinderen aan de slag ga met onderwerpen als anders zijn, je anders voelen, vooroordelen, vormen van pesten, buitensluiten en groepsgevoel. Hoe gaan we met elkaar om in de groep en wat weten we eigenlijk van elkaar? In een veilige omgeving ga ik met de kinderen het gesprek aan. Aan de hand van stellingen leren we elkaar kennen en komen we er wellicht achter dat wat je over de ander dacht helemaal niet klopt!

praktische info
duur: 1 of 2 bijeenkomsten van 1,5 uur
plaats: op de bso of op school
wanneer: op aanvraag

opfriscursus voor bikkels

Heeft je zoon of dochter al eens een weerbaarheidstraining gevolgd, maar merk je dat de opgedane kennis een beetje naar de achtergrond verplaatst? Schrijf je kind dan in voor deze Opfriscursus voor Bikkels. Ook interessant voor kinderen uit groep 8 die op het punt staan naar de middelbare school te gaan. In deze cursus nemen we de belangrijkste onderwerpen nog een keer goed door: opkomen voor jezelf, rustig blijven, duidelijk zeggen waar je last van hebt, omgang met angstige gedachtes,  je handhaven in een groep, hoe word je je onzekerheid de baas en om hulp vragen.
Meer informatie of inschrijven  via het contactformulier.

praktische info
Start: september 2020
kosten: 99 euro
plaats: noordeinde 8a in landsmeer

bijeenkomst: praten over pesten

Heb je het gevoel dat er iets aan de hand is met je kind? Vraag je steeds wat er is, maar krijg je elke keer een ontwijkend antwoord? Dat kan super frustrerend zijn! Zeker als je het idee hebt dat je kind gepest wordt.

Kom dan in de Week tegen Pesten, op 25 september, om 19. 30 uur naar deze super praktische bijeenkomst van De Dappere Draak in Den Ilp, speciáál voor ouders van wie de kinderen te maken hebben met pesten. Je krijgt tips over hoe je het best met je kind in gesprek kunt gaan (en blijven!), wat je vooral níet moet doen en je ontdekt welke communicatiestijl jij en je kind hebben waardoor práten nog makkelijker gaat.  Interesse? Meld je dan snel aan. Zou je me alvast kort willen vertellen hoe oud je kind is en wat er speelt?

Praktische info
Duur: 2,5 uur
Kosten: gratis
Waar: ilper vermaning, den ilp 3
Wanneer: 25 september 2019

Luister hier naar een geluidsfragment van De Dappere Draak live bij de Lokale Omroep Landsmeer.

Interesse?

Stuur een mail met de gegevens van je kind naar dedapperedraak@gmail.com of vul het contactformulier op de contactpagina in.