Trainingen & Workshops

Groepstraining Weerbaarheid & Zelfvertrouwen 

In mei start er weer een nieuwe groepstraining voor Dappere Draakjes van 8 t/m 10 jaar! Komt je kind niet genoeg voor zichzelf op? Heeft-ie af en toe behoorlijk wat stress als hij of zij een toets heeft? Vindt-ie fouten maken of ‘iets niet weten’ maar lastig? Gun je je kind gewoon wat meer ontspanning en plezier op school? Schrijf je kind dan nu in voor de groepstraining ‘Weerbaarheid & Zelfvertrouwen’. Ouders, leerkrachten en maatschappelijk werkers van kinderen die bij mij deze training hebben gevolgd geven terug dat hun kind zichtbaar meer weerbaar is en meer zelfvertrouwen uitstraalt! 

duur: 6  bijeenkomsten van 75 minuten
kosten:  € 300,-
plaats: in Landsmeer
start: op aanvraag

Begeleiding bij ontwikkelen Executieve Functies

Zit je kind vaker op de gang dan dat hij/zij de lessen volgt in de klas? Wordt-ie er vaak uitgestuurd, omdat hij nooit stil zit, een grote mond heeft of omdat hij zijn werkjes gewoon nooit af heeft? Begint-ie nooit ergens aan zonder dat je hem er vijf keer op geattendeerd hebt?

Misschien heeft ie dan begeleiding nodig bij het ontwikkelen van zijn executieve vaardigheden. Denk daarbij aan: plannen, organiseren, initiatief nemen (starten!), omgaan met emoties en veranderingen, concentratie en taakjes afmaken, ook als het niet meteen lukt. Bij het ene kind gaat dit soms heel makkelijk, bijna van zelf, terwijl het andere kind bij elke stapje hulp nodig heeft. Herken je dat? Vaak is het geen onwil, doen ze juist heel erg hun best, maar hebben ze net even andere begeleiding nodig dan andere kinderen. Met het oefenen van nieuwe vaardigheden en het vergroten van kennis over dit onderwerp (en dus over jezelf!) lukt het kinderen beter om mee te komen in de klas,  en met hun vriendjes.   

duur: nader te bepalen
kosten:  idem
plaats: in Landsmeer of op locatie (school, bijvoorbeeld)
start: op aanvraag

Bikkeltraining: spelend leren nee-zeggen

Speciaal voor kleine bikkels van 5 of 6 jaar. Die het lastig vinden om nee te zeggen. Of die het moeilijk vinden om te zeggen wat ze denken en voelen. Vijf ochtenden gaan we lekker spelen en aan de slag met zelfvertrouwen, weerbaarheid en jezelf zijn! Als extra geef ik óók een ouder- en kindles! Als ouder ben je nooit uitgeleerd. En op die manier kunnen samen oefenen en spelen met de nieuw opgedane kennis!

 
duur: 5  bijeenkomsten van 45 minuten
kosten:  € 99,-
plaats: in Landsmeer
start: september 2022

Groepstraining Klaar voor de middelbare!

Binnenkort is het zover. Dan gaat je zoon of dochter naar de middelbare school.  Los of jij er al ouder klaar voor bent, vinden veel kinderen die nieuwe fase maar wat spannend. Ik schreef daar laatst zelf een blog over. Het kan leuk spannend zijn, maar ook net iets te eng spannend. Heb je het idee dat je kind nog niet stevig genoeg in zijn schoenen staat om zichzelf goed te kunnen verdedigen? Dat-ie eigenlijk iets meer voor zichzelf zou moeten opkomen? Vraag je je af of hij of zij zich wel kan weren tegen groepsdruk? Kortom, zit ie nog niet helemaal lekker in zijn vel? Dan is deze stoere training van vijf weken heel geschikt. We gaan boksend, pratend en spelend aan de slag met onzekere gedachtes, zelfinzicht, actief sturen van gedachtes en emoties,  feedback ontvangen en geven, ontspanning en eigenwaarde en zelfvertrouwen.

duur: 5  bijeenkomsten van 75 minuten
kosten:  € 300,-
plaats: in Landsmeer
wanneer: eind schooljaar 2022

Boo(s)tcamp voor dappere draken

Nog een paar weken en dan is het alweer zomervakantie. Na een gek schooljaar waarin we veel hebben thuisgezeten en op afstand onderwijs hebben gevolgd. Het ene kind heeft daar meer last van dan het andere. Hoe dan ook, kan het zelfvertrouwen van je kind wel een boost gebruiken?

Schrijf je kind dan nu in voor deze stoere zomerboo(s)tcamp voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar! In deze actieve workshop (mentaal, sociaal en fysiek!) gaan we aan de slag met zelfvertrouwen en weerbaarheid. Je kind maakt kennis met onderwerpen als: * Positief  denken * Talenten ontdekken (wie is jouw held?)* Weerbaarheid * Zelfbeeld *Sterk staan en sterk reageren * je lichaam inzetten * en als klap op de vuurpijl een explosieve uitdaging! Ik geef óók bootcamps voor kids die volgend jaar naar het VO gaan. Naast serieuze zaken, gaan we ook gewoon lekker lol maken, zwemmen als het mooi weer is en gaaf bordspel doen en boksen!

Duur: 2 dagen
Start: nog niet bekend
Kosten: 149 euro, inclusief een lekkere lunch!
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur 
Waar: Landsmeer

 

Expeditie Schateiland

Expeditie Schateiland is een spannend en avontuurlijk spel waarin ik met kinderen op zoek ga naar hun schatten. Wat zijn je talenten, wanneer kun je die inzetten, wat zou je graag nog willen leren, waar droom je van? Met de methode Schateiland Expeditie gaan we aan de slag met:

  • Het op luchtige en creatieve manier helder krijgen van je wensen, struikelblokken en oplossingen.
  • Het verkrijgen van inzicht in het krachtig en praktisch inzetten van je talenten.
  • Het spelenderwijs ontdekken van welke schatten je méér zou willen hebben en hoe bereiken wat dat?
  • Het versterken van zelfvertrouwen en zelfkennis .
  • Het bewust worden van wat er in je koppie en je lijf speelt.

Groepstraining: een boost voor je zelfvertrouwen!

Heeft je kind moeite om mee te komen met de groep? Vindt-ie het moeilijk om voor zichzelf op te komen? Of heb je het idee dat hij soms niet weet wat hij moet zeggen of doen? Kan hij niet goed duidelijk maken wat hij wil? Vindt hij het sociale verkeer met andere kinderen (en volwassen) maar ingewikkeld? Wellicht dat een groepstraining ‘Weerbaarheid & Zelfvertrouwen’  hem een duwtje in de goede richting kan geven! Al boksend, spelend, en pratend gaan we aan de slag met deze thema’s. 

Tijdens deze Sta Sterk Training werk ik samen met je kind aan het aanleren van nieuw gedrag. Hoe kan hij reageren op anderen zonder dat hij zich daar rot bij voelt? Hoe kan hij zeggen wat hij denkt, zonder dat hij daar anderen mee voor het hoofd stoot? Hoe kan hij nee leren zeggen, zonder over iemand anders grens te gaan? Sta voor stap gaan we met allerlei situaties oefenen zodat het nieuwe gedrag steeds meer eigen wordt.


duur: 5  bijeenkomsten 75 minuten
kosten:  € 300,-
plaats: op locatie in landsmeer
start: september 2022

individuele Sta sterk Training

Ik geef bovenstaande trainingen ook individueel. Tijdens deze training komen dezelfde onderwerpen aan bod, maar kan ik naar wens inzoomen op onderwerpen als: faalangst, boosheid, omgaan met tegenslagen, zelfvertrouwen of pestproblematiek.

Voor een individuele training maak ik, afhankelijk van de hulpvraag, een aparte prijsafspraak.

duur: vanaf 5  bijeenkomsten van 1 uur
kosten:  vanaf € 300,-
plaats: noordeinde 8a in landsmeer
start: op aanvraag

training: een boost voor je zelfvertrouwen!

Tijdens deze training ga ik aan de slag met het zelfvertrouwen.  Welke gedachtes belemmeren je om je goed te voelen? Waar ben je goed in? Wat heb je nodig om steviger in je schoenen te staan? Samen spelen we rollenspelen en oefenen we met weerbaar gedrag. Wist je dat je door sterk te gaan staan je brein automatisch een stofje aanmaakt waardoor je sterker en dapperder voelt? Tot slot slaan we aan het eind van de training een plankje door. De ultieme oefening als het gaat om zelfvertrouwen, geloven in je zelf, moed, doorzettingsvermogen en wilskracht. De energie en de emoties die vrijkomen is goud waard.

 

workshop: weerbaarheid & social media

Tijdens deze workshop ga ik in op het thema cyberpesten. Hoe maak je jezelf weerbaar tegen al die meningen en verzoekjes via social media? En hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft online?  Wat zijn de gevaren? En wat kan er allemaal wél? Ik geef de workshop op scholen of in groepsverband buiten school. Al naar gelang kan er ook een ouderavond aan gekoppeld worden. Oók voor ouders is het belangrijk dat zij weten wat er speelt op social media en hoe je het daar vervolgens met je kinderen over kan hebben.

duur: 1 of 2 bijeenkomsten van 1,5 uur
plaats: op school of elders in landsmeer
start: op aanvraag
 

Workshop: verhalen schrijven

Is je kind gek op schrijven (of denk je dat -ie leuk zou vinden)? Loopt je kind al een tijdje met zijn ziel onder zijn arm of heb je het idee dat -ie anderzins niet lekker in zijn vel zit? Misschien is deze schrijfworkshop dan iets!
Ik heb jaren gewerkt als redacteur/ schrijver en weet hoe fijn het kan zijn om je gedachtes op papier te zetten. Kinderen gaan tijdens de workshop aan de slag met een zelfgekozen thema. In elke les werken we verder aan het verhaal totdat het verhaal helemaal klopt. Vervolgens kijken we samen naar het proces: wat heb je ervan geleerd? Tot wel inzicht ben je gekomen?
Wist je dat je met schrijven je sociale vaardigheden versterkt, door je in de situatie van je hoofdpersoon te verdiepen en zijn problemen op te lossen? Met schrijven versterk je ook je emotionele vaardigheden omdat je nadenkt over emoties, de dingen die de hoofdpersoon denkt. Ook leer je op een andere manier naar situaties te kijken. Schrijven helpt je bovendien om vervelende dingen een plekje te geven.  Last but not least: de verhalen zorgen voor een inkijkje in het levendige gedachtegoed van je kind.

duur: 3 sessies van  1 uur
kosten:  € 200,-
plaats: op mijn kantoor in landsmeer
start: op aanvraag

 

 

 

Online training: boost je zelfvertrouwen

Niet naar school gaan, je vriendjes niet zien, je ouders die de hele tijd op je letten, niet naar  sport kunnen… het leven van je kind ziet er ineens wel héél anders uit. En het ene kind kan daar beter mee omgaan dan het andere. Merk jij dat je kind niet zo lekker in zijn vel zit? Dat hij het toch wel lastig vindt om met deze nieuwe situatie om te gaan?
Met deze online training gaan we aan de slag met : positief blijven (hoe doe je dat?) , op een andere manier naar de situatie kijken (er zijn ook leuke dingen!), je eigen (nieuwe!) talenten te ontdekken, sterk staan én sterk denken, en bedenken we een oplossing om je minder zorgen te maken.  Na deze training begint je kind  vol goede moed aan het nieuwe schooljaar!

duur: 5  online sessies van 1 uur
kosten:  € 179 excl. 21% BTW
plaats: thuis;-)
wanneer: op aanvraag
 

 

 

 

 

workshop: over de streep

Deze workshop bestaat uit één of twee bijeenkomsten waarin ik met kinderen aan de slag ga met onderwerpen als anders zijn, je anders voelen, vooroordelen, vormen van pesten, buitensluiten en groepsgevoel. Hoe gaan we met elkaar om in de groep en wat weten we eigenlijk van elkaar? In een veilige omgeving ga ik met de kinderen het gesprek aan. Aan de hand van stellingen leren we elkaar kennen en komen we er wellicht achter dat wat je over de ander dacht helemaal niet klopt!

duur: 1 of 2 bijeenkomsten van 1,5 uur
plaats: op de bso of op school
wanneer: op aanvraag

opfriscursus voor bikkels

Heeft je zoon of dochter al eens een weerbaarheidstraining gevolgd, maar merk je dat de opgedane kennis een beetje naar de achtergrond verplaatst? Schrijf je kind dan in voor deze Opfriscursus voor Bikkels. Ook interessant voor kinderen uit groep 8 die op het punt staan naar de middelbare school te gaan. In deze cursus nemen we de belangrijkste onderwerpen nog een keer goed door: opkomen voor jezelf, rustig blijven, duidelijk zeggen waar je last van hebt, omgang met angstige gedachtes,  je handhaven in een groep, hoe word je je onzekerheid de baas en om hulp vragen.
Meer informatie of inschrijven  via het contactformulier.

praktische info
Start: op aanvraag
kosten: 99 euro
plaats: noordeinde 8a in landsmeer

bijeenkomst: praten over pesten

Heb je het gevoel dat er iets aan de hand is met je kind? Vraag je steeds wat er is, maar krijg je elke keer een ontwijkend antwoord? Dat kan super frustrerend zijn! Zeker als je het idee hebt dat je kind gepest wordt.

Kom dan in de Week tegen Pesten, op 25 september, om 19. 30 uur naar deze super praktische bijeenkomst van De Dappere Draak in Den Ilp, speciáál voor ouders van wie de kinderen te maken hebben met pesten. Je krijgt tips over hoe je het best met je kind in gesprek kunt gaan (en blijven!), wat je vooral níet moet doen en je ontdekt welke communicatiestijl jij en je kind hebben waardoor práten nog makkelijker gaat.  Interesse? Meld je dan snel aan. Zou je me alvast kort willen vertellen hoe oud je kind is en wat er speelt?

Praktische info
Duur: 2,5 uur
Kosten: gratis
Waar: ilper vermaning, den ilp 3
Wanneer: 25 september 2019

Luister hier naar een geluidsfragment van De Dappere Draak live bij de Lokale Omroep Landsmeer.

Interesse?

Stuur een mail met de gegevens van je kind naar dedapperedraak@gmail.com of vul het contactformulier op de contactpagina in.