Trainingen & Workshops

opfriscursus voor bikkels

Heeft je zoon of dochter al eens een weerbaarheidstraining gevolgd, maar merk je dat de opgedane kennis een beetje naar de achtergrond verplaatst? Schrijf je kind dan in voor deze Opfriscursus voor Bikkels. Ook interessant voor kinderen uit groep 8 die op het punt staan naar de middelbare school te gaan? In deze cursus nemen we de belangrijkste onderwerpen nog een keer goed door: opkomen voor jezelf, rustig blijven, duidelijk zeggen waar je last van hebt, omgang met angstige gedachtes,  je handhaven in een groep, hoe word je je onzekerheid de baas en om hulp vragen.
Meer informatie of inschrijven  via het contactformulier.

praktische info
Start: begin 2020
kosten: 99 euro
plaats: landsmeer

Groepstraining weerbaarheid en zelfvertrouwen

Heeft je kind moeite om mee te komen met de groep? Vindt-ie het moeilijk om voor zichzelf op te komen? Of heb je het idee dat hij soms niet weet wat hij moet zeggen of doen? Kan hij niet goed duidelijk maken wat hij wil? Vindt hij het sociale verkeer met andere kinderen (en volwassen) maar ingewikkeld? Wellicht dat een training sociale weerbaarheid en vaardigheden hem een duwtje in de goede richting kan geven!

poppetjes

Sta sterk training

Tijdens deze Sta Sterk Training werk ik samen met je kind aan het aanleren van nieuw gedrag. Hoe kan hij reageren op anderen zonder dat hij zich daar rot bij voelt? Hoe kan hij zeggen wat hij denkt, zonder dat hij daar anderen mee voor het hoofd stoot? Hoe kan hij nee leren zeggen, zonder over iemand anders grens te gaan? Sta voor stap gaan we met allerlei situaties oefenen zodat het nieuwe gedrag steeds meer eigen wordt.

lichaamstaal

Uitgangspunt van de Sta Sterk Training is lichaamstaal. Wist je dat van je boodschap maar liefst 55% bepaald wordt door non-verbale communicatie? Dus wát je zegt en de manier waaróp je iets zegt veel minder belangrijk is dan je lichaamstaal? Daar gaan we tijdens de training dan ook flink mee aan de slag.
Maar we gaan niet alleen oefenen met de kracht van je lichaam, maar ook met de kracht van je gedachten. Vaak zijn het vervelende, angstige gedachtes die je kind ervan weerhouden om bijvoorbeeld iets te zeggen in de klas of aangeven dat je kind ergens last van heeft. Hier gaan we oefenen met het gebruiken van opbeurende, sterke en leuke gedachtes die je kind helpen meer voor zichzelf op te komen.

Nieuw gedrag aanleren

Kinderen die de Sta Sterk Training gevolgd hebben staan steviger in hun schoenen, weten beter hoe ze op anderen moeten reageren, leren nee te zeggen en hun mening te geven, leren een gesprekje aan te knopen, leren duidelijk hun grenzen aan te geven en voelen zich minder verlegen en staan sterk rechtop.

Ook kinderen die te maken hebben gehad met pesten of vervelend ander gedrag kunnen heel veel baat hebben bij de Sta Sterk Training. Doordat ze leren duidelijk te zeggen waar ze last van hebben en wat het met hun doet, komen ze méér voor zichzelf op en groeit hun zelfvertrouwen.

Individueel of in een groep

Ik geef individuele trainingen en groepstrainingen. In beide gevallen zijn de trainingen buitenschools. De kosten voor  een volledige training zijn € 349 euro excl. 21% BTW.  Voor een individuele training maak ik, afhankelijk van de hulpvraag, een aparte prijsafspraak.

Praktische info
15 januari 2020 start er een groepstraining Weerbaarheid & Zelfvertrouwen in landsmeer.

Neem alsjeblieft vrijblijvend contact met me op voor een eerste kennismakingsgesprek. Ik geef de trainingen in Landsmeer en omgeving. Aan de hand van de leeftijd, de hulpvraag  en de wensen van je kind stel ik groepen samen. Start er binnenkort geen passende groepstraining? Dan kunnen we ook kiezen voor een individuele training.

workshop: over de streep

Deze workshop bestaat uit één of twee bijeenkomsten waarin ik met kinderen aan de slag ga met onderwerpen als anders zijn, je anders voelen, vooroordelen, vormen van pesten, buitensluiten en groepsgevoel. Hoe gaan we met elkaar om in de groep en wat weten we eigenlijk van elkaar? In een veilige omgeving ga ik met de kinderen het gesprek aan. Aan de hand van stellingen leren we elkaar kennen en komen we er wellicht achter dat wat je over de ander dacht helemaal niet klopt!

praktische info:
duur: 1 of 2 bijeenkomsten van 1,5 uur
plaats: op de bso of op school
wanneer: op aanvraag

bijeenkomst: praten over pesten

Heb je het gevoel dat er iets aan de hand is met je kind? Vraag je steeds wat er is, maar krijg je elke keer een ontwijkend antwoord? Dat kan super frustrerend zijn! Zeker als je het idee hebt dat je kind gepest wordt.

Kom dan in de Week tegen Pesten, op 25 september, om 19. 30 uur naar deze super praktische bijeenkomst van De Dappere Draak in Den Ilp, speciáál voor ouders van wie de kinderen te maken hebben met pesten. Je krijgt tips over hoe je het best met je kind in gesprek kunt gaan (en blijven!), wat je vooral níet moet doen en je ontdekt welke communicatiestijl jij en je kind hebben waardoor práten nog makkelijker gaat.  Interesse? Meld je dan snel aan. Zou je me alvast kort willen vertellen hoe oud je kind is en wat er speelt?

Praktische info
Duur: 2,5 uur
Kosten: gratis
Waar: ilper vermaning, den ilp 3
Wanneer: 25 september
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Incl.: koffie en thee

Luister hier naar een geluidsfragment van De Dappere Draak live bij de Lokale Omroep Landsmeer.

 

zomerworkshop

In de zomermaanden heeft je kind geen last van alle prikkels en verwachtingen van school. Daarom misschien wel het uitgelezen moment om aan te slag te gaan met zelfvertrouwen en weerbaarheid. Tijdens de zomerworkshop maakt je kind kennis met onderwerpen als:

  • Positief  denken
  • Talenten ontdekken
  • Weerbaarheid
  • Zelfbeeld
  • Sterk staan en sterk reageren

 

Praktische info zomerworkshop
Duur: 4 uur
Kosten: 50 euro
Waar: Noordeinde 8A in Landsmeer
Wanneer: 22 of 29 augustus
Tijd: 10.00 tot 14.00 uur
Incl.: lekkere lunch, wat te drinken en wat lekkers!

Stuur een mail met de gegevens van je kind naar dedapperedraak@gmail.com of vul het contactformulier op de contactpagina in.  Laat ook even kort weten waarom je denkt dat je kind wel een boost kan gebruiken.