Trainingen

Sociale vaardigheden

Heeft je kind moeite om mee te komen met de groep? Vindt-ie het moeilijk om voor zichzelf op te komen? Of heb je het idee dat hij soms niet weet wat hij moet zeggen of doen? Kan hij niet goed duidelijk maken wat hij wil? Vindt hij het sociale verkeer met andere kinderen (en volwassen) maar ingewikkeld? Wellicht dat een training sociale weerbaarheid en vaardigheden hem een duwtje in de goede richting kan geven!

poppetjes

Sta sterk training

Tijdens de Sta Sterk Training werk ik samen met je kind aan het aanleren van nieuw gedrag. Hoe kan hij reageren op anderen zonder dat hij zich daar rot bij voelt? Hoe kan hij zeggen wat hij denkt, zonder dat hij daar anderen mee voor het hoofd stoot? Hoe kan hij nee leren zeggen, zonder over iemand anders grens te gaan? Sta voor stap gaan we met allerlei situaties oefenen zodat het nieuwe gedrag steeds meer eigen wordt.

lichaamstaal

Uitgangspunt van de Sta Sterk Training is lichaamstaal. Wist je dat van je boodschap maar liefst 55% bepaald wordt door non-verbale communicatie? Dus wát je zegt en de manier waaróp je iets zegt veel minder belangrijk is dan je lichaamstaal? Daar gaan we tijdens de training dan ook flink mee aan de slag.
Maar we gaan niet alleen oefenen met de kracht van je lichaam, maar ook met de kracht van je gedachten. Vaak zijn het vervelende, angstige gedachtes die je kind ervan weerhouden om bijvoorbeeld iets te zeggen in de klas of aangeven dat je kind ergens last van heeft. Hier gaan we oefenen met het gebruiken van opbeurende, sterke en leuke gedachtes die je kind helpen meer voor zichzelf op te komen.

Nieuw gedrag aanleren

Kinderen die de Sta Sterk Training gevolgd hebben staan steviger in hun schoenen, weten beter hoe ze op anderen moeten reageren, leren nee te zeggen en hun mening te geven, leren een gesprekje aan te knopen, leren duidelijk hun grenzen aan te geven en voelen zich minder verlegen en staan sterk rechtop.

Ook kinderen die te maken hebben gehad met pesten of vervelend ander gedrag kunnen heel veel baat hebben bij de Sta Sterk Training. Doordat ze leren duidelijk te zeggen waar ze last van hebben en wat het met hun doet, komen ze méér voor zichzelf op en groeit hun zelfvertrouwen.

Individueel of in een groep

Ik geef individuele trainingen en groepstrainingen. In beide gevallen zijn de trainingen buitenschools. De kosten voor  een volledige training zijn € 349 euro incl. 21% BTW.  Voor een individuele training maak ik, afhankelijk van de hulpvraag, een aparte prijsafspraak.

23 januari start er een groepstraining Weerbaarheid & Zelfvertrouwen. Om 13.30 start de groep van 8 tot 10 jaar, om 15.00 uur de groep van 10-12 jaar. 

Neem alsjeblieft vrijblijvend contact met me op voor een eerste kennismakingsgesprek. Ik geef de trainingen in Landsmeer en omgeving.

hulpvraag

Aan de hand van de leeftijd, de hulpvraag  en de wensen van je kind stel ik groepen samen. Start er binnenkort geen passende groepstraining? Dan kunnen we ook kiezen voor een individuele training.

Vergoedingen

Weerbaarheidstrainingen worden soms vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Een uitgebreid intakegesprek, 10 weken training, 2 ouderavonden en een werkboek zijn inbegrepen.