Start groepstraining!

Weerbaarheid & Zelfvertrouwen

Op 23 januari start De Dappere Draak met een groepstraining Weerbaarheid & Zelfvertrouwen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Om 13.30 uur start er een groep voor kinderen van 8-10 jaar en om 15.00 uur een groep voor kinderen van 10-12 jaar.

Tijdens deze Sta Sterk Training gaan we in het dorpshuis in Landsmeer 10 weken aan de slag met lichaamstaal, positieve gedachtes, reageren in lastige situaties, zeggen wat je denkt, het herkennen van emoties en opkomen voor jezelf.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Week tegen Pesten 2018

Van 17 t/m 21 september is het de Landelijke Week tegen Pesten. Het thema van de Week tegen Pesten is “Laat je zien!” Een thema dat ook heel goed bij De Dappere Draak past. Kinderen die bij mij een training gaan volgen nemen de dappere stap iets te aan zichzelf te doen en dat vind ik super dapper. Ook hun ouders vind ik dapper: het is niet altijd makkelijk om een kind te hebben dat niet lekker in zijn vel zit. Ik gun het ieder kind met een gezonde dosis zelfvertrouwen op te groeien. Het leven is al ingewikkeld genoeg. De kinderen die toch nog een portie kunnen gebruiken, kunnen bij mij terecht.

Soms is een kind licht ontvlambaar en soms zijn er kinderen die juist wel wat vuur kunnen gebruiken. Overeenkomst tussen deze twee groepen is dat ze allebei niet lekker in hun vel zitten. Door gebrek aan zelfvertrouwen weten ze vaak niet goed hoe ze op anderen moeten reageren. In de Sta Sterk Training van de Stichting Omgaan met Pesten die ik geef leren kinderen nieuw gedrag aan. Ik geloof er heel erg in dat als iedereen lekker in zijn vel zit er niet gepest wordt in een groep.

Weerbaarheidscursus voor meer zelfvertrouwen

De Dappere Draak is een kinderpraktijk die weerbaarheidstrainingen geeft aan kinderen van 4 tot 12 jaar. De trainingen richten zich op het versterken van sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en op sociale informatieverwerking, oftewel, hoe schat je een situatie in en hoe reageer je daar op?

Hoe reageert je kind als er iets gebeurt wat hij of zij niet leuk vindt? Kruipt ie weg, gaat ie schreeuwen of zegt hij duidelijk waar hij last van heeft? Veel kinderen vinden dat laatste moeilijk. Jouw kind ook? Schrijf ‘m dan nu in voor een Sta Sterk Training.

De Dappere Draak is er voor kinderen in de omgeving van Landsmeer, Amsterdam-Noord en Purmerend die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten.